14 Haziran 2016 Salı

UNSUZ KURABİYE


Kuru meyveleri ve kuruyemişleri rondoda parçalayarak hamurunu elde ettiğimiz, yemesi çokca zevkli bir o kadar da sağlıklı kurabiye denememiz başarılı bir lezzeti yakaladı doğrusu.
MALZEMELER:
1 çay bardağı dut kurusu
6 adet gün kurusu kayısı
Yarım çay bardağı yaban mersini
1 çay bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı olarak ilave edilmese de olur)
YAPILIŞI:
Kurabiyemizi hazırlarken kuru meyvelerimizi bir kaç saat önceden az su ile ıslatmakta fayda var. Sonrasında güçlü bir robot yardımı ile meyvelerimizi parçalayarak kurabiyemizin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Cevizleri parçalarken fazla ezilmemesine dikkat etmeliyiz. Cevizlerimizi bıçak ile doğramak daha sağlıklı bir sonuç verebilir. Veya robotumuzun düşük hızında parçalamayı da tercih edebiliriz.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurta ilavesi ile hamurumuzu toparlayarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Elimizde bastırarak yuvarlayarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Yaklaşık 170-200 derece civarı fırında maximum 20 dakika pişirerek sunuma hazırlayabiliriz.
Biz sunum esnasında pudra şekeri kullanmayı tercih ettik (çocuklarımızın damak zevki için) Ama kullanmasak daha sağlıklı olurdu tabii ki.
Bu sağlıklı lezzet toplarımızı denemek isteyenlere afiyet olsun dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder