Unu ne kadar az kullanabilirim, un kullanmadan sağlıklı lezzetler elde edebilir miyim sorularına Ramazanda açlığımızı nasıl bastırmalıyız soruları da eklenince yeni ve alternatif lezzet arayışları da kaçınılmaz oldu. Kolayca siyez unu temin etmenin (İstanbul Halk Ekmek Büfelerinde satılıyor)heyecanı ile giriştim bu lezzeti denemeye. Her ne kadar Siyez unu kullanmış olsam da, Karatay hocamızın "Buğday şekerdir" sözlerini unutmadım tabii. Mümkün mertebe az un ile son derece sağlıklı ve özellikle son derece doyurucu kurabiyeler elde etmiş oldum.
MALZEMELERİMİZ:
1 su bardağı siyez unu
1 su bardağı yağlı köy peyniri
1 çay bardağı tereyağı (büyükçe bir çay bardağı olmalı)
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki yumurta ve tereyağımıza un ve peynir rendesi ilavesi ile katı bir hamur elde ettim. Daha sonra hamurumuzu 1 saat civarı dinlendirdim (tercihen buzdolabında). Ben kurabiyelerimize uzun şekiller vermeyi tercih ettim. 170-200 derce civarı fırında yaklaşık 20 dakika pişirdim.
Tattırmış olduğum herkes tarafından çok beğenildi.Şunu da hemen belirtmeliyim ki Siyez unu marketten aldığımız unların verdiği görünümü vermiyor. Biraz kuruca oluyor hazırladığımız lezzetler. Bu da bir kurabiye için güzel bir özellik aslında. Yerken dökülürcesine bir gevreklik verdi yani.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder