Patlıcanı pek çoğumuz etli olarak tüketmeyi deneriz çoğunlukla. Kızartma yaparız, kimi zaman da közleyerek nefis salatalar yaparız. Patlıcan her şekilde güzel oluyor genellikle. Ama bu tarif te bir başka güzel oldu, Bu şekilde peynirli olarak hazırlamak fikri bir yakınıma ait. Denemeye değer ve çok pratik hazırlanan bir lezzet doğrusu.
MALZEMELER:
3 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 çay bardağı peynir rendesi ( kaşar peyniri ve beyaz peynir karışımını tercih edebilirsiniz)
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcan, kurusoğan ve biberlerimizi zardan biraz daha irice doğrayarak yağlı kağıt içerisinde fırınlıyoruz. Yaklaşık yarım saat ve kırk dakika civarı fırınlamak yeterli oluyor. Sonra 25-30 cm çapında bir fırın kabına aktarıyoruz. Diğer taraftan domateslerimizi minik doğrayarak, suyunu çektirecek şekilde pişiriyoruz. Domateslerimize yağ ve tuz ilave ederek sebzelerimizin üzerine döküyoruz. En üst kısıma hazırlamış olduğumuz rende peynirleri serpiştirerek tekrar fırına sürüyoruz. Bu aşamada peynirler kızarana kadar fırında kalması yeterli oluyor.
Ve afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder