Sevdiklerinize sürpriz ve sağlıklı bir lezzet tattırmaya hazır mısınız:) İnanılmaz pratik, inanılmaz sağlıklı ve bir o kadar da yepyeni bir lezzetimiz burada. Hani karpuzların kabuklarını atarız ya hep çöpe. Ama kimi zaman da karpuz kabukları ile güzel reçeller yaparız. Hatta ben salata yapmayı bile denemiştim bir zamanlar. Şimdi tam da karpuza yakışan bir lezzet deniyoruz. Karpuz gibi ferahlatıcı ama fazla şeker içermediği için karpuzdan daha sağlıklı bir dondurma elde ediyoruz.
MALZEMELERİMİZ:
3 dilim karpuz kabuğu
100 gr kaymak
50 gr antep fıstığı içi(isteğe göre)
YAPILIŞI:
Karpuz kabuklarının dışındaki yeşil kısmı hafifçe soyarak karpuzun şekerli kısmı ile kabuk arasında kalan pembe tonlarındaki kısmını ayırıyoruz. Olabildiğince küçük parçalar halinde doğrayıp, buzlukta donduruyoruz. Tam olarak donduğuna emin olduktan sonra, mutfak robotumuzun içine alıp kaymak ilavesi ile parçalıyoruz. Homojen bir karışım elde edinceye kadar çırparak, tekrar buzluğa alıp dinlenmesini sağlayabiliriz. İsteğe göre karışıma antep fıstığı ilave edebiliriz.
Çok aşırı şeker içermeyen, kaymak ilavesi ile de besin değerini artırmış olduğumuz buz gibi bir lezzet elde etmiş oluyoruz.
Denemek isteyenlere, afiyet olsun dileklerimle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder