MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
10 adet, orta boy gün kurusu kayısı
1 adet elma
1 paket kakao (25 gr'lık paket)
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı işlem görmemiş un
1 tatlı kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtaları buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmek üzere hazırlıyoruz. Süt ve gün kurusu kayısılarımızı ise rondoda parçalıyoruz.
Kuru malzemelerımizi ilave edip, karbonatın üzerine bir kaç damla limon sıkıp köpürmesini sağlıyoruz. Elmalarımızın ise kabuklarını soyarak minik minik doğruyoruz.
Sonrasında tüm malzemelerimizi çırparak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika civarı pişiriyoruz. Ben baton kek kalıbı kullanmayı tercih ettim. İsteğe göre 30 cm çapında tepside de pişirilebilir.
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
10 adet, orta boy gün kurusu kayısı
1 adet elma
1 paket kakao (25 gr'lık paket)
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı işlem görmemiş un
1 tatlı kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtaları buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmek üzere hazırlıyoruz. Süt ve gün kurusu kayısılarımızı ise rondoda parçalıyoruz.
Kuru malzemelerımizi ilave edip, karbonatın üzerine bir kaç damla limon sıkıp köpürmesini sağlıyoruz. Elmalarımızın ise kabuklarını soyarak minik minik doğruyoruz.
Sonrasında tüm malzemelerimizi çırparak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika civarı pişiriyoruz. Ben baton kek kalıbı kullanmayı tercih ettim. İsteğe göre 30 cm çapında tepside de pişirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder