27 Ocak 2016 Çarşamba

UNSUZ KANEPE


Hani ekmek yemiyoruz,  un yemiyoruz ya; yer elmalarını görünce böyle bir lezzet denemeyi düşündüm birden. Sevgili anneciğim, nefis bir salçalı ezme hazırlayıp göndermiş...o gün bugündür dolapta bekleyip duruyor.
Nedense insanın aklına hemen güzel bir ekmek geliyor ezmeyi görünce... Epey bir müddet dolapta bekledi etmemiz. Ama şimdi biliyorum ki,  yer elması ile birbirinden nefis kanepeler hazırlayabilirim. Hazırlaması oldukça pratik oluyor. Öyle kanepe hamuru ile uğraşmak filan gerekmiyor yani :)
En minik ve en düzgünlerinden seçmeye çalıştığım yer elmalarını ovuşturarak tertemiz yıkadıktan sonra, fazla siyahlıklarını aldım üzerinden. Ama kabuklarını soymaya çalışmadım. Sonra da yaklaşık yarım cm lik dilimler halinde doğradım.
Bundan sonrası damak zevkinize kalmış artık. Anneciğim salçalı ezmenin cevizlerini oldukça iri olarak ilave etmişti. Bu sebeple, çok düzgün olmadı sürerken. Ama lezzet doyumsuz olmuştu.
Denemek isteyenlere,  şimdiden afiyet olsun diyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder