Sevgili annemin Suriyeli bir komşusundan esinlenerek hazırlamış olduğu farklı bir lezzet... o yöredeki ismi nedir tam olarak bilmiyorum ama Sağlıklı beslenmeye uygun olduğunu düşünüyorum.
MALZEMELER:
1 kg mini patlıcan (isteğe göre, farklı patlıcanlar kullanılabilir)
1 baş sarımsak
1 su fincanı ceviz içi
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 kg mini patlıcan (isteğe göre, farklı patlıcanlar kullanılabilir)
1 baş sarımsak
1 su fincanı ceviz içi
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Salçadaki tuz ve patlıcanların haşlanmış olduğu suda
ki tuzun yeterli olduğunu varsayıp ayrıca tuz ilave etmiyoruz.
Patlıcanları ortalarından karnıyarık yaparcasına keserek, tuzlu suda haşlıyoruz. Üzerine bir ağırlık koymak sureti ile içindeki fazla suyun süzülmesini sağlıyoruz. (bir gece sabaha kadar, üzerinde ağırlıkla bekletilir)
Sonrasında diğer malzemeleri ince salata misali doğrayıp harmanlayarak, patlıcanların arasına yerleştiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder