3 Ocak 2016 Pazar

EV YAPIMI NEFİS ÇİKOLATA


İçerisinde rafine şeker kullanmadan, tamamen ev yapımı ve muhteşem ötesi çikolata.
Malzemeler mi ;) kakao yağı, kakao ve gün kurusu kayısı... Gerisi, yalnızca emek ve sevgi.
MALZEMELER:
100 gr kakao yağı
5 yemek kaşığı kakao
8 adet gün kurusu kayısı
YAPILIŞI:
Gün kurusu kayısılarımızı, 2 saat öncesinden ıslatarak yumuşamalarını sağlıyoruz.  Daha sonra robot da parçalıyoruz.
Kakao yağını benmari usulü eritiyoruz. Kakao tozu ve ezmiş olduğumuz kayısılar ile karıştırıyoruz. Karıştırma işlemini yalnızca kaşık ile yapıyoruz. İstediğimiz türde kalıplara dökerek şekil almasını bekliyoruz.
Şekil alma aşamasında veya sonrasında buzdolabına koymamıza hiç gerek yok. En fazla bir buçuk- iki saat içinde çikolata formuna girmiş oluyor zaten.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder