10 Şubat 2016 Çarşamba

ŞEKER İLAVESİZ KAKAOLU PUDİNG


Epeyden beri denemeyi tasarladığım bir tatlı idi bu. Rafine şeker ilave etmeden ve de un kullanmadan bir tatlı elde etmek istiyordum. Hani ne de olsa insan zaman zaman tatlı yemek ihtiyacı hissediyor insan. Özellikle de kilo vermek için çabalarken bir tatlı ihtiyacına yenilip günler süren beslenme disiplinini bozmak, epey bir zarar veriyor bünyemize...İşte böyle zamanlar için tasarlanmış bir tatlı olarak düşünebiliriz bu tarifi.
Neler kullanmamış oldum dersek; vanilya yok, rafine şeker yok, un yok, nişasta yok!!!
MALZEMELER:
4 adet kayısı kurusu (doğal şeker tadı için kayısı kullanmayı uygun gördüm ben)
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı narenciye unu (narenciye ununu nasıl elde ettiğimi ayrı bir yazı ile anlatacağım)
1 yemek kaşığı kakao (tepeleme dolu)
1 tatlı kaşığı tarçın ( tercihen, tüm tatlılarda kullanıyorum)
YAPILIŞI:
Kayısılarımızı akşamdan soğuk su ile ıslatıyorum. Tıpkı, Karatay hocamızın soğuk komposto tarifinde olduğu gibi.

Sabaha kadar soğuk suda bekletilmiş kayısılarımızı rondo ile parçalayarak tatlımızın doğal şekerini elde ettim.
Sonrasında diğer malzemelerimiz ile karıştırarak kısık ateşte bir çırpıcı yardımı ile pişirdim. Kayısılarımızda minik parçacıklar kalmıştı aslında. Bunun önüne geçmek istiyorsak, kayısıları iki güne kadar buzdolabında bekletebiliriz. Tabii su içinde olmak koşulu ile...
Kesinlikle sağlıklı olduğunu düşündüğüm, tatlı krizlerini teskin eden; sağlıklı bir alternatif olmuştur umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder