MALZEMELER:
3 adet yumurta
8 yemek kaşığı yoğurt
8 yemek kaşığı kuru fasulye (ıslatılıp,daha sonra öğütülecek)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (sızma zeytinyağı tercih ettim ben)
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir çay fincanı rendelenmiş peynir
1 tatlı kaşığı karbonat
Bir yemek kaşığı limon suyu (karbonatın üzerine damlatarak köpürmesini sağlamak için kullandım)
2 yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI:
Kuru fasulyemizi ıslatarak yaklaşık yedi sekiz saat bekletiyoruz. Sonrasında yıkayıp süzüyoruz. Bu işlemin ardından mutfak robotunda parçalayarak küçük parçacıklar haline getiriyoruz.
Yumurtalarımızı kuvvetli bir şekilde çırparak köpük haline getiriyoruz. Diğer malzemelerimizi de ilave ederek, yaklaşık 28-30 cm çapında bir fırın kabına döküyoruz karışımı.
Yaklaşık 170 -190 derece civarında bir ısı ile 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca bir müddet dinlendirip servise sunabiliriz.
Afiyet olsun...
3 adet yumurta
8 yemek kaşığı yoğurt
8 yemek kaşığı kuru fasulye (ıslatılıp,daha sonra öğütülecek)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (sızma zeytinyağı tercih ettim ben)
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir çay fincanı rendelenmiş peynir
1 tatlı kaşığı karbonat
Bir yemek kaşığı limon suyu (karbonatın üzerine damlatarak köpürmesini sağlamak için kullandım)
2 yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI:
Kuru fasulyemizi ıslatarak yaklaşık yedi sekiz saat bekletiyoruz. Sonrasında yıkayıp süzüyoruz. Bu işlemin ardından mutfak robotunda parçalayarak küçük parçacıklar haline getiriyoruz.
Yumurtalarımızı kuvvetli bir şekilde çırparak köpük haline getiriyoruz. Diğer malzemelerimizi de ilave ederek, yaklaşık 28-30 cm çapında bir fırın kabına döküyoruz karışımı.
Yaklaşık 170 -190 derece civarında bir ısı ile 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca bir müddet dinlendirip servise sunabiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder