7 Eylül 2016 Çarşamba

Mercimekli Yoğurt Çorbası

MALZEMELER:
2 su bardağı kesilmiş süt
2 yumurta
1 su bardağı mercimek
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Mercimekleri iki su bardağı su ilavesi ile kısık ateşte pişiriyoruz. Diğer tarafta yumurtalarımızı kesilmiş olan sütümüze çırparak yediriyoruz. (2 su bardağı yoğurdu bir bardak su ile açarak da aynı sonuca ulaşabiliriz.)
Haşlanmış olan mercimeklerimizi ve diğer tarafta hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sosumuzu karıştırarak, kaynatıyoruz. (çorbayı daha kıvamlı olarak tüketmeyi tercih edenler, karışıma iki yemek kaşığı un tarhanası veya un ilave edebilirler.)
En fazla beş dakika kaynatmak yeterli. Üzerine zeytinyağı ve tereyağını hafifçe eriterek ve lütfen yakmadan, nane, kekik ikilisi ile buluşturuyoruz.
Şifa ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder