1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Bir buçuk çay bardağı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
YAPILIŞI:
Kuru soganlarımızı ve fasulyelerimizi rondoda sırası ile parçalıyoruz. Diğer malzemeleri de ilave ederek homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonrasında mayalanma sürecini bekliyoruz. Mayalanma süreci, içinde bulunduğumuz iklime ve damak zevkimize göre değişebilir. Biz tarhana çorbasını oldukça ekşi olarak tüketmeyi tercih ediyoruz. Bu sebeble bir hafta veya on gün civarında mayalandırmayı tercih ediyorum ben. Mayalanma aşamasında her gün karıştırarak hamurun üzerinde kabuk bağlamasını engelliyoruz.
Aslında bu aşamadan sonrası klasik un tarhanasında olduğu gibi gelişiyor. Hijyenik bir ortamda kurutmak ve sonrasında toz haline getirmek.
Mutfakda zaman geçirirken, sağlıklı menüler hazırlamak ve sevdiklerimize şifa dolu öğünler sunmak pekala mümkün...
12 Temmuz 2016 Salı
Kuru Fasulyeli Tarhana
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder