6 Kasım 2014 Perşembe

UNSUZ VE ŞEKERSİZ TATLI DENEMESİ



Bu denemeyi kakaolu olarak hazırlamayı düşünmüştüm aslında. Lakin kakaomuz kalmamış olunca sade olarak yaptım. Bence fena olmadı. En önemlisi de glisemik indeksi düşük bir lezzet elde etmiş oldum. Zamanla kakaolu olarak da denemeyi düşünüyorum tabii ki.
MALZEMELER:
1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday
2 adet yumurta
1 çay bardağı kayısı kurusu
1 çay bardağı fındık
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
YAPILIŞI:
Kayısılarımızı minik küpler halinde doğruyoruz. Yumurtalarımızı çatal ile omlet kıvamında çırparak
diğer malzemeleri yumurtamıza ilave ediyoruz. Yaklaşık 25 cm çapında bir kap içerisinde(tepsiyi yağlıyoruz.) 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Bana bu lezzeti tatmak nasip oldu muhtesem bi lezzet denemesi olmus ellerine saglik ablacim..ayrica kakaosuz olmasi benim sansim sanirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun:) Şans ne ise o hep seninle olsun...

      Sil