![]() |
Acı Samandağ biberi ile daha da bir lezzetli oldu Cidebe'miz. |
Küçüklüğümden kalan hatıralarda böyle bir yemek vardı. Sevgili anneciğim yapardı zaman zaman. Malatya yöresine ait bir lezzet bu. Şimdilerde pek bilinmese de sağlıklı beslenme söz konusu olunca anlam kazandı bu yemek. Bir tür pilav denilebilir aslında... Zahmetsizce hazırlanıyor üstelik. Karatay beslenmesinde ise yer tutabilecek bir lezzet.
MALZEMELER:
1 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Buğdayımızı yıkayarak üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile bir taşım kaynatıyoruz. Sonrasında ocağı kapatarak kendi suyunu çekmesini bekliyoruz. Bu işlemi sürekli kaynatarak da yapabiliriz fakat bu şekilde olunca daha için için demleniyor ve lezzetli oluyor. Kendi suyunu çektikten sonra zeytinyağı ve tereyağı karışımını bir tencerede yakmadan eritiyoruz. Buğdayımızı da ilave edip kısa bir müddet demlendiriyoruz. İki tatlı kaşığı kimyon ve tuz ilave ederek sunuma hazırlıyoruz. Bir tatlı kaşığı kimyonu da üzerine serpmeyi tercih ettim ben.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder