10 Kasım 2014 Pazartesi

SİMİTCE

Bu lezzeti de çok sevdiğim bir yakınım için denedim. Simit yemek istediğinde bir alternatif aradığını söyledi. Adına simitce dedim. Tadına yiyenler karar verecek:) Ve tabii ki hiç un kullanmadım bu tarifte de...

MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
2 adet yumurta
1 çay bardağı susam
YAPILIŞI:
Bir yumurtayı ve bir yumurtanın sarısını köpürterek çırpıyoruz. Haşlanmış buğdayı ilave ederek yağlamış olduğumuz krep tavasında pan kek büyüklüğünde pişiriyoruz. Arka taraflarını da aynı şekilde pişirerek soğumasını bekliyoruz. Ayırmış olduğumuz yumurta akına arkalı önlü yatırarak ardından susama batırıyoruz. 250 derece de ısıtılmış fırında yaklaşık yirmi dakika pişiriyoruz. 
Ve:) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder