Bu tarifimizi hazırlarken ne isim vereceğimi bilemedim doğrusu. Ekmek mi, kek mi, börek mi? Ama tattıktan sonra börek demeye karar vermiş olduk. Yine un kullanmadan, doyurucu ve ekmeğin yerini dolduracak bir lezzet yakalamış olduk.
Not: 2015 yılında hazırlamış olduğum bu tarif bir yerlerde unutulmuş maalesef.
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı haşlanmış siyah mercimek
1 çay fincanı lor
1 çay bardağı peynir rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Yumurtaları hafifçe çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave ederek 250-270 derece civarı bir sıcaklıkta yaklaşık yarım saat pişirmek yeterli oluyor.
Mutfakda zaman geçirirken, sağlıklı menüler hazırlamak ve sevdiklerimize şifa dolu öğünler sunmak pekala mümkün...
17 Kasım 2017 Cuma
PEYNİRLİ MERCİMEK KEKİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder