27 Nisan 2018 Cuma

Keçi Boynuzu Keki

Malzemelerinde  buğday unu ve rafine şeker  bulunmayan, sağlıklı olduğuna inandığım enfes bir kek bu. 
Narenciye unumuzu bile kendimiz elde etmiş olduğumuz için çok anlamlı geliyor bu kek bize. Hatta keçi boynuzu unumuzu da kendimiz elde ettik...
MALZELER:
2 yemek kaşığı keçi boynuzu unu
2 yemek kaşığı narenciye unu
2 yemek kaşığı süt kaymağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon
YAPILIŞI:
Yumurtayı öncelikle bir fiske tuz ile çırpıyoruz.
Sonra diğer malzemeleri ilave ederek 170 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Biz üzerine fındık ilave etmeyi tercih ettik. Siz dilerseniz ceviz ile veya farklı kuruyemişler ile lezzetlendirebilirsiniz.
Biz yirmişer cm boyunda, 10 cm eninde olan iki ayrı kapta pişirmeyi tercih ettik. Yüksekliği  ve kıvamı ideal oldu bu şekilde.
Sizlerde isteğinize göre değişik kaplarda hazırlayabilirsiniz.
Afiyetlerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder