14 Ocak 2017 Cumartesi

Muz Pestili

Kimi zaman yemek yeme imkanı bulamadan uzun müddet dışarıda kalma durumları olunca sağlıklı atıstırmalıklarımız bulunsun düşüncesi ıle denemiş  olduğum bir lezzet.
Sebze kurutıcu ile pestil yapma isteğim ile birleşince bu tarifimiz  oluşmuş oldu. Ve muz iyi bir kıvam verici olduğu için,  denemelerimi  özellikle muz ile yapmış oldum.
En sağlıklı ve besleyici olduğunu düşündüğüm tarifımi paylaşıyorum.
MALZEMELER :
2 adet muz
2 adet limon
1 yemek kaşığı tarçın
2 kahve fincanı ezilmiş fındık
YAPILIŞI:
Muzları önce ince dilimlere ayırıp, sonra da çatal ile ezıyoruz. Lımon suyunu azar azar yedirerek akışkan bir kıvam sağlamaya çalışıyoruz. Ardından tarçın ve fındığı da karışıma yedırip homojen bir karışım elde ediyoruz.
Bu karışımı yaklaşık 28 cm çapında olan kurutucu tepsisine yayıyoruz. Sızma yapmaması için tepsiye silikonlu kağıt veya temiz bir bez yayıyoruz.
Yaklaşık beş milim kalınlığında olmasına dikkat ediyoruz. Aralarında boşluk bırakmadan düzgünce yayıyoruz ki, kuruyunca düzgün dilimler elde edelim.
8-10 saat civarı kuruttuktan sonra, minik lokmalar halinde dilimliyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder