26 Ocak 2017 Perşembe

Evde Maş Unu

Maş fasulyesinden pratik menüler elde etme isteğim beni maş fasulyesini öğütmeye yönlendirdi. Maş fasulyesi glisemik indeksi oldukça düşük bir bakliyatımız. Pişmesi de fazla uzun zaman gerektirmiyor üstelik.
Başlangıçta evdeki rondonun gücü yeter mi diye endişe bile ettim. Ama hiç sorun çıkmadı dogrusu. Bir kaç dakika içerisinde öğütülmüş maş fasulyemiz hazır olmuştu bile.
Kavanoz içerisinde her an kullanıma hazır bir şekilde artık.
Önemli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntı; fasulyelerimizi bir kaç saat öncesinde yıkayarak, mutlaka kurutmak gerekliliği. Aksi takdirde nemli olma ihtimali var ki, bunu düşünmek bile istemiyorum. Tabi hemen kullanilacaksa cok az nemden zarar gelmez.
Sağlıklı menülerde kullanılması dileğimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder