Mutfakda zaman geçirirken, sağlıklı menüler hazırlamak ve sevdiklerimize şifa dolu öğünler sunmak pekala mümkün...
31 Ekim 2015 Cumartesi
MUZ KABUĞU İLE PAN KEK (TUZLU)
Muz kabukları ile bir lezzet üreteceğim hiç ama hiç gelmezdi aklıma...Aslında, uzun zamandır denemek istiyordum bunu. Kısmet bugüne imiş. Hatta muz kabuklarını bir kaç kez buzdolabında bekletip sonrasında atmak zorunda kaldım. Kesinlikle çok sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir lezzet oldu .Ayrıca da tadı umduğumdan daha lezzetli...
Gelelim tarifimize.
MALZEMELER:
1 adet büyük muz kabuğu
2 adet yumurta
1 büyük boy çay bardağı rende peynir ( Ben köy peyniri tercih ettim)
YAPILIŞI:
Öncelikle muz kabuğunu yarım saat kadar bir süre ile sirkeli suda bekleterek güzelce yıkadım. ve muz kabuklarını yaklaşık 3-4 cm boyutlarında parçaladım. Sonrasında ise rondoda parçaladım.
(rondo öncesi parçalama işlemi, muzların uzun lifler haline gelmesini engelliyor ve tarifimiz için önemli bir ayrıntı)
Yumurtalarımızı hafifçe çırparak, muz kabuğu ve peynir rendemiz ile buluşturdum. Tarifimizin bundan sonraki aşamaları tıpkı pankek pişirir gibi gelişiyor. Teflon tavamızı ısıtarak fırça yardımı ile hafifçe yağladım. Elde etmiş olduğumuz karışımdan bir yemek kaşığı yardımı ile istediğim miktarda tavaya dökerek, pişirme işlemini tamamladım.
Kullanmış olduğum malzeme ile 9 adet mini kek elde etmiş oldum.
Biz bu lezzeti ailece çok sevdik...İçerisinde un kullanmadık ve bol lifli bir besin elde ettik. Ayrıca da Karatay beslenmeme son derece uygun olduğunu düşünerek keyifle tüketebileceğiz.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder