Mutfakda zaman geçirirken, sağlıklı menüler hazırlamak ve sevdiklerimize şifa dolu öğünler sunmak pekala mümkün...
31 Ekim 2015 Cumartesi
TEREYAĞLI KAHVE
Karatay beslenmesi ile ilerlediğim şu günlerde, yeni yeni menüler yeni yeni içeceklerle tanışıyorum. Mesela, tereyağlı çay, tereyağlı ayran gibi şimdi bunlara ilave olarak tereyağlı Türk kahvesi geldi. Köpük köpük Türk kahvesini pişirip üzerine minicik bir parça tereyağı ilavesi ile inanılmaz lezzet ve enerji kaynağı oluyor. Tabii ki tereyağının doğal olanını arayıp buluyoruz...sabahları kahvaltı yapamadan evden çıkmak zorunda olduğum zamanlarda ciddi anlamda enerji kattı bana...Bir arkadaşım da özellikle cezvede pişirirken tereyağı ilave ettiğini söyledi. Bu şekilde daha lezzetli ve köpük köpük bir kahve elde ediyormuş...
Ben biraz da cezveyi yağlandırmamak adına bu yöntemden uzak duruyorum. Yağı ısıtmış olmamak da ayrı bir unsur tabii ki...(trans yağ oluşur mu acaba? endişesi ile )
Tansiyonuma zarar vermediği müddetçe, köpük köpük Türk kahvesi Karatay beslenmemin ayrılmaz bir unsuru olmaya devam edecek.
Hadi bir de sürpriz lezzet ekleyeyim buraya, aynı yöntemi hindistan cevizi yağı ile de denedim ve sonuç; tek kelime ile mükemmel oldu...
Artık evde hangisi varsa, onunla tüketmeye devam..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder