29 Mart 2015 Pazar

FINDIKLI FASULYE KURABIYE



Karatay Lezzet denemelerine devam...Epeydir tasarladığım bir lezzet aslında. Fakat bir türlü hazırlama fırsatı bulamadım. Un kullanmadan, şeker kullanmadan sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir lezzet oldu. Biz oldukça beğendik. Umarım sizler de beğenirsiniz.
MALZEMELER: 
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı granül Fındık
5 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı yaban mersini(Yaban mersini yerine Kayısı kurusu kullanmayı düşünmüştüm aslında. Akşamdan ıslatıp, ezdikten sonra hamura ilave etmek şeklinde kullanmayı düşünmüştüm. 
YAPILIŞI :
Oldukça pratik bir şekilde hazırladım. Tabii ki bir ön hazırlık aşaması söz konusu. Portakal kabuğunun rendelenmesi, fındığın ezilmesi gibi. 
Bunun dışında tüm malzemeyi genişce bir kabın içerisinde karıştırarak Çatal ile birbirlerine homojen bir şekilde karışmasını sağladım. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp 220 derece Fırında 25-30 dakika pişirdim. 
Ve muhteşem sonuç.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder