Kurutmalar geleneğimizdir bizim. Yöresine göre, envai çeşit sebze kurutularak diğer mevsimlerde tüketilmek üzere hazırlanır.
Oldukça ilginç isimleri de oluyor. Bunlardan aklımda kalanlar; kılıksız aş ve çaput.
Genellikle salçalı olarak sunulur. Ben de bugün kendimce, peynirli ve yumurtalı olarak denemek istedim. Oldukça hafif bir sunum oldu. Özellikle kahvaltılar ve çay saatleri için, önerilebilir bir lezzet diyebilirim.
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 şu bardağı haşlanmış kuru biber
4 yemek kaşığı tulum peyniri (peynir olarak, farklı türler tercih edebilirsiniz)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı biberiye (faydalarını öğrendiğimden beri, pek çok yemekte kullanmaya çalışıyorum.)
YAPILIŞI:
Tava içerisine yağ ve haşlanmış biberlerimizi birlikte alarak hafifçe soteliyoruz. Bunu yaparken ısıyı fazla yükseltmeden birbirine harmanlamaya çalışıyoruz. Ardından baharatlarımızı ilave edip kısa bir müddet demlendiriyoruz. Son olarak peynir ilavesi ile bir müddet harmanladıktan sonra, yumurtamızı da kırarak karıştırıp kıvam bulmasını bekliyoruz.
İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak servise sunabiliriz. Soğuk olarak tüketilirse limon güzel bir aroma veriyor Bunuda not olarak eklemiş olayım.
Denemek isteyenlere, afiyet olsun dileklerimle...
Mutfakda zaman geçirirken, sağlıklı menüler hazırlamak ve sevdiklerimize şifa dolu öğünler sunmak pekala mümkün...
9 Nisan 2016 Cumartesi
PEYNİRLİ KURU BİBER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder