14 Eylül 2014 Pazar

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI



   MALZEMELER:
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet orta boy kabak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz(ben kaya tuzu kullanmayı tercih ediyorum)
1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi(kullanmasak da olur. Ama sütlü yemeklere oldukça yakıştırıyorum bu lezzeti)
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı krema (isteğe göre)
Üzeri için peynir rendesi. Ben yöresel peynir rendesi kullanmayı tercih ettim.
  YAPILIŞI:
Öncelikle soğanlarımızı mini küpler şeklinde doğrayıp sıvı yağın içinde hafifçe solduruyoruz. Önce hızlı ateşte sonra kısık ateşte yapmayı tercih ediyorum bu işlemi.Böylece yağımız yanmadan soldurmuş oluyorum soğanları. Ardından kabaklarımızı ortasından dörde böldükten sonra yarım santim genişliğinde doğrayıp soğanlarımıza ilave ediyoruz. Bir müddet de kabaklarımızı kavurup unumuzu ilave ediyoruz. Yaklaşık iki buçuk-üç su bardağı su ilavesi ile kaynamaya bırakıyoruz. En fazla 15 dakika sonra kabaklarımız yenilecek kıvama gelmiş oluyor. Bu aşamada Kabakların bir kısmını çorbanın içinden ayırıp tencerede kalan kısmı el blenderinda parçalıyoruz.Süt ve krema ilavesinden sonra baharatlarını da katıyoruz. Son olarak ayırmış olduğumuz kabakları tencereye ilave edip servise sunabiliriz. Çorbamız sıcak halde iken tabaklarımıza peynir rendesi ilave etmeyi unutmuyoruz tabii ki.
Afiyet olsun.






1 yorum: